AktualityMuži

Při připomínce 80 let klubu porazil Mountfield Tatru

Ve slavnostní atmosféře v níž jsme si v Říčanech připomněli 80 let klubu zvítězili ragbisté Mountfieldu nad Tatrou Smíchov 13:10, když v poslední minutě zápasu proměnil trestný kop Sam Dupuy.

Před zápasem se na hřišti představili bývalí hráči klubu, kteří obstarali i slavnostní výkop utkání. Společně také zavzpomínali u historických fotografií, které byly společně s historickými dresy Říčan a míči k vidění v klubovém stanu. Právě setkání se různých generací říčanských ragbistů bylo pojítkem celých oslav 80 let klubu.

O atmosféru na stadionu se staral skvělý moderátor Honza Trnka, který si některé klubové osobnosti pozval k mikrofonu. Přítomné diváky pak nasměroval do fotokoutku, kde se mohli zvěčnit s ragbyovými artefakty a fotku si rovnou odnést domů.

Sportovním tahákem dne byl zápas dvou nejlepších týmů pohárové soutěže mužů Mountfieldu a Tatry Smíchov, který přinesl vyrovnaný průběh. V prvním poločase byl lepší domácí celek, který z převahy vytěžil pouze jednu pětku, kterou položil Matěj Novák. Následný kop po položení proměnil Tristan Horak. V 53. minutě dostal Horak po potyčce červenou kartu a Tatra využila početní převahy ke srovnání. Pětku položil Uys a úspěšným kopem srovnal skóre Šampalík. Mountfield znovu poslal do vedení z trestného kopu Jan Kučera, ale osm minut před koncem se nemýlil ani Šampalík a bylo opět nerozhodně. Závěrečné minuty zápasu patřily tlaku Tatry, ale v poslední minutě vybojoval Mountfield trestný kop, který k euforii domácích fanoušků proměnil Sam Dupuy.

Zápis o utkání včetně sestav a bodování naleznete zde:

Zapis-zapasu-240551

Po zápase mužů pak byly na hřišti k vidění i zápasy OldBoys a dětí.

 

PCh, foto Jiří Koliš